Ти можеш да бъдеш най-сочната и зряла праскова в света

...
 
 
Ти можеш да бъдеш най-сочната и зряла праскова в света
Коментари Харесай

Неприятните черти на жената, които отблъскват всеки

 

 

„ Ти можеш да бъдеш най-сочната и зряла праскова в света и отново да се откри някой, който просто не обича праскови. “

Дита декор Тийз

Всеки един от нас желае да бъде харесван. Независимо какви хора сме, всички ние желаеме останалите да се радват, че ни познават и сме до тях. Но не може да скрием обстоятелството, че някои черти от характера ни пречат това да се реализира. Благодарение на тях, ние не постоянно се представяме в най-хубавата ни светлина и от време на време се трансформираме в дразнещи и антипатични персони. И хората стартират последователно да заобикалят. А това е последното, което може да желае човек, който се старае да бъде харесван от всички. Честно казано, това  не е належащо, като се замислим, само че тук не става въпрос единствено да си харесван от обществото, а най-много от твоите близки и другари. И до какъв брой неприятните черти от характера ти, може да се трансфорат в проблем при връзката с тях. Защо си мислиш, че към момента не си във връзка? Нима си недостойна за обич? Не. Просто си особена и сложна за схващане, а това е отегчаващо и изтощително за всеки, без значение от търпението, което има. Но не се притеснявай. Никой не е идеален и животът ти не свърша с непоносимия ти темперамент. Ние сме тук, с цел да ти помогнем да разпознаеш всички тези неприятни черти, които притежаваш. Но към този момент от теб зависи, дали искаш да се оправиш с тях и да се промениш към положително.

Ето някои от най-неприятните черти, които може би притежаваш.

Манипулативен

Когато не може да получиш нещо, което искаш, какво правиш? Примиряваш се или правиш всичко допустимо, с цел да убедиш хората и да го получиш? Например, искаш да излезеш с другар на кино, тъй като ти е скучно, само че той е ангажиран и не може да пристигна с теб. Това не те интересува, просто искаш да се разсееш и позабавляваш на открито. Започваш да го убеждаваш да си зареже работата, единствено и единствено да пристигна с теб. И когато той още веднъж ти откаже, ти започваш да се сърдиш и да се държиш жестоко с него, вместо да го схванеш и уважиш решението му. Ето това е тип манипулиране, само че даже и в лека форма, не е вярно и по този метод отблъскваш хората от теб.

Егоцентричен

Когато си на открито с другари, приказваш единствено и само за себе си? И когато някой се опита да стартира друга тематика, ти го прекъсваш и още веднъж започваш да приказваш за себе си. Освен това и постоянно закъсняваш, караш другите да те чакат и даже не се извиняваш за това. Егоцентричните хора не могат да се похвалят с доста другари. И има за какво. Те мислят единствено за тях самите и желаят светът да се върти към тях.

Осъдителен

Не прави това. Дори изневярата и измяната са по-малко отблъскващи от осъждането. Помисли добре, преди да се питаш за какво нямаш доста другари – ще ти бъде ли прелестно да излизаш с някой, който непрекъснато ще те съди за това какво ядеш, какви облекла носиш и по какъв начин се държиш? Може би към този момент знаеш за какво никой не желае да бъде твой другар. Критикувайки непрекъснато хората към теб, ти се превръщаш в отровен човек, а никой не харесва токсичните хора.

Песимист

О, белким си черноглед? Но, за какво? Животът е хубав. Да, сложен е, абсурден на моменти, само че все пак е хубав. И ти доста добре знаеш това. Тогава за какво е цялата тази отрицателна сила и за какво постоянно си мислиш неприятното? Ами в случай че се случи хубавото, няма да знаеш по какъв начин да реагираш? Животът е прекомерно къс, с цел да го прекараме в самосъжаление и песимистични мисли, които унищожават освен психологичното, само че и физическото ни здраве, тъй като всички знаем, че те са свързани. Твоята негативност ще оказва въздействие на хората към теб, даже и да не го искаш. Ето за какво ще стартират да те отбягват даже най-близките ти.

Перфекционист ли си?

Да, прелестно е, когато полагаш старания и се стараеш. Когато искаш нещата да са гладки и всичко да е добре направено. Но не мислиш ли, че този блян към съвършеното е малко прекален? Не е нужно да се фокусираш върху най-малките и незначителни елементи постоянно. Желанието за перфекционизъм носи единствено и само отчаяние и незадоволство. А хората, които са до теб, стартират да се нервират от държанието ти. Не е нужно едно нещо да е съвършено, с цел да бъде красиво.

Контролиране

Нали не искаш да отблъснеш даже и най-хубавият си другар? Контролирането е една от най-опасните и неприятни черти, която човек може да има. Харесва ли ти да контролираш приятелите си? Къде са, какво вършат, с кого пишат? Още ли се чудиш за какво не си във връзка? Мислиш ли, че някой ще търпи сходно държание? Отдавна не сте деца и всеки има правото да прави каквото си изиска. И никой не е задължен да ти дава пояснение, нито разрешение. Контролът, който искаш да окажеш на своите близки е автогол, който ще си вкараш в връзките си с тях.

 

 

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР